FANtv-nl-logo-mobile

Kersttafel 3x anders

Eén van de belangrijkste dingen die geregeld moeten worden met Kerst is het opmaken van de kersttafel. Dat kan op heel verschillende manieren gebeuren. We hebben hier drie verschillende kersttafels voor je opgemaakt, goed voor drie keer inspiratie!


De eenvoudige kersttafel

De eenvoudige kersttafel
Deze kersttafel is nou typisch een voorbeeld van hoe je met betrekkelijk weinig middelen toch een gezellige sfeer creëert. De details maken hier de sfeer, het is niet altijd nodig om groot uit te pakken met de Kerst. De kerstbal in het bord en de waxinelichtjes zijn daar voorbeelden van. Ook een mooi wit tafellaken heeft iedereen wel in huis. Vroeger was smetteloos wit gebruikelijk, nu mogen kleden in alle soorten kleuren en materialen gebruikt worden. De onderborden werden vroeger gebruikt, zodat de tafel altijd gedekt was. Het kon als ongastvrij ervaren worden als de tafel niet ten alle tijden gedekt was.


Op-en-top kersttafel


Op en Top kersttafel
Dit is Kerst uit het boekje.Veel rood, want dat is de kerstkleur bij uitstek. Gecombineerd met zilver is het feest compleet. Hier is gekozen voor een roze tafelkleed, wat het geheel extra feestelijk maakt. Alles is op elkaar afgestemd, tot aan het bestek aan toe. Het servies ziet er erg luxe en exclusief uit. Als je speciaal voor dit doel servies aanschaft, let er dan op dat het servies vaatwas- en magentronbestendig is. Het mag niet te zacht gebakken zijn, dan wordt namelijk het glazuur aangetast en krijg je vochtvlekken.


Strak & Modern


Strak en modern
Deze kersttafel is misschien minder traditioneel dan je gewend bent. Strak en modern zijn de woorden die deze setting goed beschrijven. Er is geen tafelkleed gebruikt. In plaats daarvan gebruiken we twee zwarte lopers. De borden zijn zwart-wit en de glazen strak vormgegeven. Om het geheel een persoonlijke touch te geven kan de tafel aangevuld worden met zelfgemaakte accessoires. Denk ook aan de veiligheid aan tafel. Gebruik bij voorkeur geen kandelaars. Die kunnen omvallen, zet daarom kaarsen buiten het bereik van kinderen. Beter is het om waxinelichtjes in glaasjes, een windlicht of blokkaarsen te gebruiken voor de verlichting aan tafel. Houd de tafel overzichtelijk en zet er vooral niet teveel op. Met accenten bereik je het gewenste resultaat ook. 'Less is more' gaat ook hier op.

Let op!
Maak het jezelf niet al te moeilijk. Bereid zoveel mogelijk voor, anders heb je de kans dat je gasten tevreden naar huis gaan, maar het kerstfeest aan je voorbij gaat. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk!

Vergelijkbare artikelen