FANtv-nl-logo-mobile

Design, maar dan anders

Woninginrichtingen zijn aan trends en mode onderhevig. De woonmode verandert meerdere keren per jaar. Wanneer die mode verandert, zie je regelmatig dezelfde dingen bij meerdere winkels staan. Maar dat het ook anders kan, bewijst Combo Design. 


Combo Design in Utrecht doet zo min mogelijk aan mode en trends. Zijn de trendkleuren groen en blauw dan zet Rick Pollé met een gerust hart oranje en rood in de winkel. En dat is precies wat de klanten van Combo Design verwachten, vindt Pollé. Combo Design is nogal tegendraads. “Soms vraag ik aan de ontwerper welk model niet goed loopt. En dan zet ik die heel bewust in de winkel. En bij mij verkoopt het model juist wel.” Maar dat betekent zeker niet dat de winkel altijd hetzelfde eruit ziet. “We proberen elke maand een andere inrichting te maken. Op die manier verrassen we onze bezoekers elke maand met iets nieuws.”

Restylen
In de winkel staan niet alleen meubelen van de bekende Nederlandse designersmerken als Gelderland en Label. Maar ook de ontwerpen van diverse buitenlandse designers hebben hun weg naar de Utrechtse winkel gevonden. In kleurrijke inrichtingen toont Pollé met zijn medewerkers dat wonen vooral een kwestie is van smaak en jezelf thuis voelen. En om dat te bewerkstelligen doet Pollé veel aan restylen van meubels: “Dan bekleed ik meubelen met een andere stof of met een ander dessin en dan is het ineens een heel ander meubel geworden.”

 


Ontwerpen met eigen persoonlijkheid
Daarnaast ontwerpt Rick Pollé zelf ook meubelen. Onder het merk IK ontwerpt en verkoopt Combo Design verschillende meubelen. Het eigenwijze van IK is dat de klant zijn eigen meubelen kan samenstellen. Voor bijvoorbeeld een eettafel heeft hij de keuze uit verschillende groottes van het tafelblad, diverse hoogtes en hij kan ook zelf bepalen op welke plaats de tafelpoten moeten komen. “Op deze manier heeft een IK tafel een uniek ontwerp dat de klant zelf heeft gemaakt. Zijn eigen ik zit er dus in verwerkt.” Naast de IK tafel behelst IK ook stoelen, banken en zelfs complete keukenblokken.


 


 


 


 


Combo Design
www.combodesign.nl

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl