FANtv-nl-logo-mobile

Kerstboom eruit; kamerplant erin

Als de kerstboom de kamer uit gaat is ook die lekkere 'groene' sfeer verdwenen. Dat kun je oplossen door een mooie grote kamerplant in huis te halen. In het nieuwe jaar is het tijd voor veranderingen.

Helaas zetten de meeste mensen planten in verloren hoekjes. Je kunt er ook echter ook echte woonobjecten van maken en net als de kerstboom een centrale plaats geven. Heb je weinig ruimte? Dan bieden hangplanten of kleine plantjes aan de muur of op tafeltjes uitkomst.

kamerplant

Welk type ben jij?
Als je planten gaat uitzoeken is het belangrijk om je eerst af te vragen welk type mens je bent en hoe je je interieur hebt samengesteld. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten dat er altijd eentje is die bij je past!

Naast mensen en dieren, zijn ook planten 'unieke' levende wezens. Planten geven 'groene energie' en zorgen voor een relaxte sfeer in je huis. Zeker in de wintermaanden wanneer de ramen en deuren potdicht zitten en we als mensen ver' van de natuur staan, kunnen kamerplanten het verschil in leefklimaat maken.

Om ervoor te zorgen dat de plant niet op de verkeerde plek komt te staan, kun je het beste foto's maken van de plaats waar de plant komt te staan. Meet ook de hoogte en de diepte en ga met deze informatie naar het tuincentrum.

Licuala
Licuala palm is een exotische palm die van oorsprong uit Zuidoost Azië en Noord Australië komt. Deze palm groeit niet snel, maar lijkt snel groter wanneer zijn enorme bladeren zich als een waaier ontvouwen. Ze verdragen een flinke dosis verwaarlozing en zijn de investering, gezien hun lange levensduur, vaak meer dan waard. Palmen houden niet van natte voeten. Koop een pot waar het water makkelijk kan weglopen.

Orchidee Cambria Nelly Isler
De Orchidee bloeit ongeveer acht weken en wordt ongeveer tussen de 50 en 60 cm hoog. De plant bloeit twee keer in het jaar. Zet de Orchidee op een lichte plek. Tijdens het groeiseizoen (maart – september) mag deze plant geen direct zonlicht hebben. De orchidee staat graag op kamertemperatuur tussen de 18-20 graden. Een maal per maand kun je plant wat speciale orchideeënmest geven.

Ficus Benjamina
Door het leerachtige blad is de Ficus een makkelijke plant. Door het blad verdampt de plant namelijk veel minder water, waardoor de plant langer in leven blijft. Desondanks houdt de plant van veel water, en het is belangrijk de potkluit niet uit te laten drogen. De Ficus houdt zicht het best bij een temperatuur van 24 graden. Mede door het leerachtige blad is de plant bestand tegen een droge lucht. Toch wordt aangeraden om de plant regelmatig te besproeien, om bijvoorbeeld stof van het blad te verwijderen.

Cactussen
Cactussen staan ook altijd leuk in je woonkamer. Cactussen hebben een rust, bloei en groeiperiode. De rustperiode is van november tot maart. De cactus staat dan het liefst koeler 8 tot 12 graden en je moet hem weinig water geven. Dit heet krengen. Krengen is eigenlijk de plant plagen waardoor deze om te kunnen overleven voor nakomelingen moet gaan zorgen. Dat doet hij door te gaan bloeien. In maart kan je de cactus weer in de kamer zetten en iets meer water geven. De bloei is dan meestal van april tot eind juni.

 

Tags: kamerplanten