FANtv-nl-logo-mobile

Feest in een vaas met Alstroemeria

De Alstroemeria is een ideale bloem. Ze zijn prachtig om te zien, weelderig van uiterlijk, niet duur en ijzersterk. Met meerdere bloemen op een steel heb je al gauw een mooi boeket in huis.
Ze zijn te koop in veel verschillende kleuren, dus ze passen overal bij. In lijn met de bloementrend 'Outside in' deze zomer zijn combinaties met groen (planten)blad of lang siergras heel stijlvol. Een doorzichtig glazen vaas laat ook de stelen en het blad zien. En dat mag best!


Samen of alleen
De Alstroemeria is een bijzonder sterke bloem waar je bijna twee weken plezier van kunt hebben. Naast combinaties met groene bladeren zijn ze ook ideaal in een meer ondergeschikte rol met bijvoorbeeld Calla's, Lelies of paradijsvogelbloemen. Maar ook van Alstroemeria's in verschillende kleuren kun je een opvallend en wijd uitvallend boeket samenstellen. Neem eens een groot boeket waarbij je de bloemen in een hoge glazen vaas net over de rand laat kijken. Een klein laagje water is genoeg.Zet langs de rand eens wat Sansevieria blad. Hierdoor krijgt het boeket een opvallende, beetje ruige uitstraling.


Incalelie
Alstroemeria's komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en worden ook wel 'incalelies' genoemd. Het is een bloem met een heel eigen gezicht. De prachtige felle kleuren zorgen –samen met de vlammende binnenzijde- voor een sfeer die doet denken aan Zuid-Amerikaans carnaval en zwoele zomeravonden. Maar ook thuis, samen met een glaasje rosé, wat hapjes of een smaakvol dessert creëer je gewoon je eigen 'Fiësta'. Binnen en buiten; Outside in!

Vergelijkbare artikelen