FANtv-nl-logo-mobile

De Orchidee

Haal het tropische vakantiegevoel in huis met de orchidee..


Want of de zon nou schijnt, of de zomer wat 'natter' uitvalt dan gepland, de orchidee brengt altijd een exotische sfeer in huis. Zet hem in de zomer ook eens op de tuintafel, maar niet in de zon. Het bijzondere van orchideeën is dat ze lang bloeien en hun bloemen echt oogverblindend mooi zijn.

Wereldplant
Orchideeën ademen een exotische sfeer uit. De meeste –en mooiste- soorten komen oorspronkelijk uit (sub)tropische gebieden, maar wist u dat er ook in Europa en zelfs rond de poolcirkels wilde orchideeën bloeien? Een echte wereldplant dus! Er bestaan meer dan 25.000 soorten zijn en jaarlijks worden er in het wild nog steeds nieuwe bij gevonden. Gelukkig doen de gekweekte soorten het heel goed binnenshuis, waardoor we elke dag van deze bijzondere plant kunnen genieten.


Verrassend
Met een beetje leuke pot, maak je van de orchidee al gauw een echte blikvanger. De bloemen zijn zo bijzonder dat ze direct de aandacht trekken.Maar de combinatie van de plant met de pot maakt net even het verschil. Witte orchideeën in een vierkante inktzwarte pot geven een exotisch tintje aan een strak zwart-wit interieur. Grote ouderwetse tinnen potten geven een nostalgisch accent aan de mysterieuze orchidee. Maar vergis je niet. Paars, rood, geel, roze, oranje, wit, gespikkeld of meerkleurig er zijn zoveel soorten dat er altijd eentje past bij jouw interieur. En dat maakt de orchidee extra verrassend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl