FANtv-nl-logo-mobile

De woestijnroos

De woestijnroos -ook Kalanchoë thyrsiflora genaamd- is een ideale kamerplant voor mensen die veel van huis zijn of regelmatig vergeten om planten water te geven.


In de zomer hoeft deze plant namelijk maar eens per twee weken water en in de winter zelfs maar één keer per maand. Makkelijker kan het haast niet! Daarnaast kan hij pal in de zon staan, heeft hij prachtig blad en een warme uitstraling. Reden genoeg om de Kalanchoë thyrsiflora uit te roepen tot woonplant van de maand!

Warm
Nu in Nederland de herfst haar intrede heeft gedaan, kunnen we binnenshuis wel wat warmte gebruiken. De Kalanchoë thyrsiflora is een vetplant met een hele warme uitstraling. Het ronde, dikke blad heeft een rode gloed en in veel gevallen een rode rand.


Oorspronkelijk komt deze plant uit Namibië. Naarmate hij meer zonlicht krijgt, wordt het blad roder van kleur. Ook houdt hij van droge omstandigheden, wat deze Afrikaanse schone ook nog eens heel gemakkelijk in de omgang maakt.Rustig
Door zijn ronde, eenvoudige vorm past de Kalanchoë thyrsiflora perfect in een minimalistisch interieur. Tevens straalt de plant rust uit. Hoewel veel woonplanten geen direct zonlicht verdragen, is deze plant perfect voor een plek op het zuiden. Zijn 'dikke huid' verdraagt het felle zonlicht perfect, zelfs achter het raam. Sterker nog, hij wordt er alleen maar mooier van, want het blad wordt dan roder van kleur.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl