FANtv-nl-logo-mobile

Orchideeën

Grote kamerplanten zijn echte sfeermakers en een opvallend pronkstuk in het interieur. Zeker wanneer het een heel bijzondere plant is.


Zoals bijvoorbeeld een enorme pot met orchideeën. Vaak worden deze per stuk aangeboden. Maar waarom niet eens een stuk of acht bij elkaar zetten in een grote opvallende pot.

Combineren
Orchideeën zijn er in vele bijzondere soorten, maten en kleuren. Zo'n 25.000 om wel te zijn. Een paar bekende namen zijn bijvoorbeeld de Phalaenopsis, Dendrobium, Miltonia, Vanda of Cymbidium. Bijzondere namen voor bijzondere planten. De Cymbidium bijvoorbeeld heeft een bloemenpracht waarmee je je in het paleis van een maharadja waant; weelderig, oosters en verleidelijk. Het contrast met een spierwitte pot laat de bloemen nog beter uitkomen.


Styling
De keuze van de pot kan veel met een plant doen, zeker wanneer deze een maatje groter is. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden.Zo kun je kiezen voor contrast, maar ook ton-sur-ton, bijvoorbeeld een paarse schaal met dieppaarse Vanda's. Een grote Chinese pot benadrukt de oosterse sfeer van de Miltonia terwijl stoere betonlook of houten bak prachtig tegen de exotische bloemen afsteken. Of een combinatie met antiek aardewerk. Sommige orchideeën hebben geen potgrond nodig en komen -met wortels en al- prachtig uit in een hoge glazen vaas. Kortom, combineer mooie planten met mooie potten. Het worden kunstwerken die een middelpunt in elk interieur mogen opeisen. Net als de kerstboom. Maar dan mooier!

Vergelijkbare artikelen