FANtv-nl-logo-mobile

De grote voorjaarsschoonmaak

Elk jaar in de lente springen sommige mensen weer uit hun vel. Jeetje wat is het vies, denken ze dan. De voorjaarsschoonmaak is een goede reden om legaal het hele huis schoon te maken.

De woonkamer, slaapkamers, badkamer, de keuken, alles moet er aan geloven. Elk stofdeeltje dat zich durft te laten zien wordt meegenomen. Je kunt natuurlijk in het wilde weg gaan stoffen, maar slimmer is het om een plan te maken.

 

 

Keuken 
In de keuken is het belangrijk de nacht van te voren de stekker uit de koelkast te trekken. Zo kan hij ontdooien. Zorg wel dat je geen dingen in de koelkast hebt staan die perse koel moeten blijven. Check ook de vriezer daarop. Zitten er etensresten vastgekoekt in de magnetron? Laat dan een bakje water koken. Het stoom zorgt ervoor dat het gemakkelijker schoon te maken is.

Woonkamer 
Het is belangrijk om eerst te stoffen en dan pas te stofzuigen. Anders zou het net weer zo vies zijn als het ervoor was. Neem je meubels af met een vochtige doek en dweil de vloer. Een stoffen bank is vaak moeilijk te reinigen. De hoezen kun je het beste chemisch laten reinigen. De delen die vast zitten kun je reinigen met natschuin, droogschuim of gewoon met sodawater. Deze laatste oplossing is niet heel goed voor de bank, gebruik deze dus niet vaak.

 

 

Slaapkamers 
In de slaapkamer is het een kwestie van stofzuigen en het verschonen van het bed. Staan er kasten in de kamer, stof deze dan eerst uit en neem de kastdelen af met een vochtig doekje.

Badkamer 
Het toilet, de wasbak en de douche zijn hier de grote punten. Controleer van te voren of er misschien schimmel op de muren zit. Je kunt dit verwijderen met een borstel en verdund bleekwater. Doe wel handschoenen aan, want bleekwater kan erg irriteren. Zet tijdens het schoonmaken de ramen open, anders zou je door de walmen onwel kunnen worden.

Kalk op de muren kun je met een antikalkmiddel schoonmaken. Dit middel kun je ook gebruiken voor kranen, douchekoppen enz. Ook in de badkamer ontstaat er een hoop stof. Daarom is het aan te raden om ook hier te stofzuigen.

 

 

Ventileren
Frisse lucht in huis doet ook veel goeds. Ventileer daarom zoveel mogelijk. Zo kan de oude vervuilde lucht plaats maken voor schone frisse lucht.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl