FANtv-nl-logo-mobile

Licht opslaan in een wekpot

In een wekpot kun je eten opslaan voor in moeilijke tijden. Misschien heb je het je moeder of oma wel eens zien doen. In zo'n zelfde potje kun je nu ook het zonlicht opvangen.Door de zonnewekpot op je vensterbank te zetten kan hij beginnen met het verzamelen van zonlicht. Als de Sun Jar genoeg licht heeft opvangen, zal hij het licht weer uitstralen. Dit doet hij 's avonds als het donker is.Romantisch
Op deze manier heb je niet alleen een milieuvriendelijk lampje, het licht van de Sun Jar doet denken aan het romantische licht van de opkomende zon. Het fleurt je helemaal op! Dit komt door het matte glas van het wekpotje. Zet hem bijvoorbeeld in de slaapkamer of woonkamer, of gebruik het voor extra sfeer tijdens de lange zomeravonden.


Zonnecel
In de wekpot zit een zonnecel, een oplaadbare batterij en wat LED-lampjes. De zonnecel zorgt ervoor dat het zonlicht dat binnenkomt meteen omgezet wordt in energie. Deze energie wordt opgeslagen in de oplaadbare batterij, zodat je 's avonds kunt genieten van het licht van de lampjes.


Sensor
Er zit geen schakelaar op de wekpot. Het apparaatje weet zelf wanneer het donker wordt. Dit komt door de ingebouwde sensor. Als de Sun Jar helemaal is opgeladen, blijft hij ongeveer vijf uur branden. Zo weet je zeker dat je genoeg licht hebt tijdens de aankomende zomernachten. Zelf zo'n wekpot hebben? Voor nog geen dertig euro heb je je eigen lampje op zonne-energie in huis.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl