FANtv-nl-logo-mobile

Controleren van de WOZ waarde

Diverse gemeenten hebben de WOZ-waarde recentelijk fors verhoogd, maar is dit voor jouw huis wel terecht? De NVM heeft informatie gepubliceerd waarmee je dat kant nagaan.


Per 1 januari hebben huizenbezitters de nieuwe WOZ-aanslag in de bus gekregen. Aan de hand van de WOZ-waarde worden onder meer de hoogte van de onroerendezaakbelasting en waterschapslasten bepaald.


Veel consumenten vragen zich af of de waardeontwikkeling zoals op de aanslag aangegeven staat, wel klopt. Diverse gemeenten hebben de WOZ-waarde recentelijk fors verhoogd. Consumenten die het niet eens zijn met de beschikking kunnen bezwaar aantekenen.Huizenbezitters die vraagtekens zetten bij de hoogte van hun WOZ-aanslag kunnen de website van de makelaarsvereniging NVM raadplegen. Hier vind je cijfers die een gedetailleerd beeld van de prijsstijgingen op de huizenmarkt geven vanaf 1 januari 2007 tot 2008. Hierdoor kan je als huizenbezitter zelf een vergelijking trekken tussen de WOZ-waarde zoals deze door de gemeente is bepaald, en de werkelijke waarde van het huis.


De prijsstijgingen zijn uitgesplitst naar woningtype en NVM-regio. Natuurlijk blijven het algemene cijfers. Voor een echte nauwkeurige bepaling is een taxatie noodzakelijk.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl