FANtv-nl-logo-mobile

Rolgordijnen: Sfeerbepalend

Je zou het misschien niet denken, maar rolgordijnen zijn zeer bepalend voor de sfeer in een kamer. Vooral met transparante rolgordijnen is veel te doen.

Een rolgordijn is - de naam zegt het al -  een rollend gordijn. Bij het oprollen van het gordijn kun je deze tot elke gewenste hoogte in het kozijn laten zakken en oprollen.

De rolgordijnstoffen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties; van ultra transparante tot verduisterend.
Je hebt ze in effen kleuren, maar ook in verschillende dessins. Zodoende zijn ze zeer decoratief. Als je de rolgordijnen slechts gedeeltelijk optrekt zijn ze een grote sfeermaker in de kamer.

Ook zeer decoratief, en daarbij ook zeer praktisch tegen inkijk van buitenaf, is een doorzichtig rolgordijn. Je kunt erdoor naar buiten kijken en tegelijkertijd kun je het licht het interieur in laten stromen. Een verduisterend rolgordijn laat geen licht door en is hierdoor zeer geschikt voor de slaapkamer.

RolgordijnenExpert.NL

Kortom, een rolgordijn is zowel functioneel als decoratief. Door de ruime keuze in transparanties en dessins past dit product in ieder interieur.

  

Schoonmaken
Het doek van een rolgordijn is van een anti-statische laag die er voor zorgt dat vuil en stof minder vat hebben op het doek dan bij een normaal stoffen gordijn het geval is. Het doek kan met een vochtige zachte doek worden afgenomen met uitzondering van rolgordijnen die van een gemetalliseerde laag zijn voorzien. Deze laag wordt namelijk door water aangetast. Bij de overige doeken is water geen probleem, maar boen of wrijf niet hard. Ook dan wordt namelijk de beschermlaag aangetast.

Het is ook af te raden de rolgordijnen helemaal in het water onder te dompelen. Het doek is namelijk aan de buis gelijmd en dit kan dan loslaten, en er is ook kans op roest. Bij katoenen en linnen doeken bestaat er ook nog eens kans op krimp. Reinig dus voorzichtig, en schakel in het uiterste geval een professioneel reinigingsbedrijf in.

Tags: raamdecoratie, gordijnen, rolgordijn