FANtv-nl-logo-mobile

Dyson ventilator zonder bladen

Dyson maakt niet alleen vernieuwende stofzuigers maar ook een heel bijzondere ventilator. Deze heeft geen (zichtbare) bladen.

Een ventilator zonder roterende bladen, dat is nog revolutionairder dan een stofzuiger zonder stofzak! Toch heeft sir James Dyson hem weten te fabriceren.

ventilator-dyson

Natuurlijk draaien er wel bladen in het apparaat, want anders zou het geen ventilator zijn. Deze zitten echter verborgen in de voet van de Dyson Air Multiplier. Daar zuigt het apparaat de lucht aan en perst deze via een nauw 1,3 millimeter klein gaatje met kracht naar buiten. Doordat dit gaatje met hoge snelheid door het cirkelvormige rand draait ontstaat er een frisse luchtstroom.

Door deze techniek is de luchtstroom constant en zijn er geen wervelingen zoals de wieken van een normale ventilator veroorzaakt. Een ander voordeel is dat de snelheid te regelen is waarbij je als gebruiker via een schuifknop voor iedere snelheid kunt kiezen. je bent dus niet beperkt tot een stuk of twee standen zoals bij een conventionele ventilator.

Deze bijzondere Dyson ventilator is in Nederland te koop bij Fonq. 

Tags: ventilator