FANtv-nl-logo-mobile

Wijziging Energielabels

Er komen nieuwe energielabels, extra verbruiksklassen en A- en B-label koelkasten gaan uit de handel. Eind 2010 wordt een begin gemaakt met de nieuwe energielabels.


De belangrijkste veranderingen zijn:  • Er worden drie extra klassen toegevoegd aan de classificatie A tot G. Afhankelijk van de productgroep zijn dit A+, A++ en A+++.

  • Het vernieuwde label is taalonafhankelijk. De landspecifieke tekst wordt vervangen door pictogrammen.

  • Elk apparaat wordt geleverd met het volledige, nieuwe label. Tot nu toe werd het basislabel en de strip met gegevens in veel landen apart geleverd.

  • Waar energiegeralateerde informatie of prijsinformatie wordt gegeven, moet een advertentie voor een specifiek model altijd melding maken van de energie-efficientieklasse van het product.


Eind 2010
Naar verwachting zal het nieuwe label eind 2010 worden ingevoerd. Er geldt een overgangstermijn van twaalf maanden. Naar verwachting zal per 1 januari 2012 het nieuwe regime voor iedereen gelden.


Vlehan heeft besloten gedurende de overgangstermijn het gratis verstrekken van energielabels voort te zetten. De labels zijn te bestellen via deze site (www.vlehan.nl).


Het totale verbruik van Portugal en Litouwen als besparing
Volgens de EC moeten deze maatregelen in 2020 leiden tot 51 Terra Wattuur minder electriciteitsverbruik. Dit is te vergelijken met het jaarlijkse verbruik van Portugal en Litouwen!


A- en B-label koelkasten en vriezers gaan uit de handel
Koelkasten en diepvriezers met een B-label mogen vanaf juli 2010 niet meer op de markt worden gebracht en apparaten met een A-label mogen vanaf 1012 niet meer verkocht worden.


De ministerraad en het Europese Parlement hebben nog drie maanden om te reageren op de huidige besluitvorming alvorens deze officieel in het Europese Staatsblad wordt gepubliceerd.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl