FANtv-nl-logo-mobile

Een echte vent strijkt zijn eigen hemd

Als het gaat om wie het meest strijkt, delven mannen het onderspit. In 83% van de gezinnen strijkt de vrouw het vaakst, tegenover slechts 8% waarin de man dat doet.


Strijken is daarmee nog steeds een echt vrouwenklusje. En hoewel vaders de strijkplank dus veel minder vaak uit de kast pakken dan moeders, denken ze zelf dat dit wel meevalt. Opvallend is namelijk dat 13% van de mannen zegt dat ze evenveel strijken als de vrouw des huizes. Vrouwen zien dit anders: slechts 7% van hen geeft aan dat er sprake is van een 'strijkevenwicht'. Vaders strijken dus niet alleen aanzienlijk minder, maar overschatten ook nog eens hun prestaties. Kortom: mannen staan wat strijken betreft echt in hun ongestreken hemd.Geen excuses
"Het kost teveel tijd', 'het gaat bij mij altijd fout' en 'vrouwen strijken beter' - veelgehoorde excuses van mannen om de strijktaken over te laten aan de vrouw.


Met de komst van moderne strijkijzers is dit soort smoesjes echter ongegrond, zo meent de Vereniging Leveranciers Huishoudelijke Apparaten Nederland (VLEHAN)die het onderzoek deed uitvoeren. Zo strijken de moderne apparaten veel sneller en eenvoudiger dankzij een speciale coating op de strijkzool en een optimale stroomverdeling. De grotere waterreservoirs leveren tijdwinst op, want gebruikers hoeven het strijkijzer veel minder vaak bij te vullen. Brandplekken zijn verleden tijd doordat veel moderne strijkijzers automatisch uitschakelen als ze een tijdje ongebruikt zijn.


En ook aan design en kleuren is gedacht om strijkijzers een meer mannelijke en stoere uitstraling mee te geven. Reden temeer voor de moderne man om zijn achterstand op strijkgebied in te halen. Want een echte vent strijkt zijn eigen hemd.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl