FANtv-nl-logo-mobile

Tapijt vrijwel overal toepasbaar

De vele soorten en gunstige eigenschappen maken tapijt tot een zachte vloerbedekking die tegemoet komt aan uiteenlopende wensen en gestelde eisen.

Tapijt is dan ook in bijna ieder interieur toepasbaar: in huis, op kantoor, in winkels, op scholen, enzovoort. Thuis kun je in nagenoeg iedere ruimte tapijt leggen.

Woonkamer
De woonkamer is voor velen de plek om tot rust te komen of om gezellig samen te zijn. Aan dit deel van het huis wordt dan ook vaak de meeste aandacht besteed. Kamerbreed tapijt, karpetten, tapijttegels en lopers laten zich uitstekend combineren met andere onderdelen van het interieur. Met het uitgebreide scala aan kleuren, structuren en dessins dat verkrijgbaar is kun je naar hartelust combineren.

Trap
Tapijt is om een aantal redenen bij uitstek geschikt voor trappen. Tapijt dempt het geluid van het lopen op de trap. Onbeklede trappen zijn vaak glad en dus gevaarlijk. Het stroeve oppervlak van tapijt maakt de kans op uitglijden kleiner en het gebruik van de trap dus veiliger. Voorwaarde is wel dat u kiest voor tapijt dat speciaal bestemd is voor trappen en dat de traptreden worden afgerond voordat ze worden bekleed. Door kleuren en dessins te combineren, kunt u prachtige overgangen naar de overloop en hal creëren.

Hal en gang
Tapijt heeft het in de hal en gang zwaar te verduren omdat er veel wordt gelopen. Bovendien wordt vooral bij de voor- en achterdeur nogal wat vuil naar binnen gelopen. Hal en gang vragen dus om tapijt dat geschikt is voor zwaar gebruik en tapijt met kwetsbare kleuren is in deze ruimten niet aan te raden. Om inloop van vuil te verminderen, is het verstandig om een rooster of schoonloop- / inloopmat bij de voor- en achterdeur te leggen.

Slaapkamer
De slaapkamer krijgt steeds meer aandacht. Het is een multifunctionele ruimte geworden waar we slapen, lezen, ontbijten en TV kijken. Voor deze ruimte is tapijt de aangewezen vloerbedekking, want het voelt warm, zacht en comfortabel aan. Door de kleuren van het interieur en het tapijt op elkaar af te stemmen, straalt de slaapkamer gezelligheid uit en is het er goed vertoeven.

Baby- en kinderkamer
Voor baby's die gaan kruipen of net gaan staan is een zachte, warme, sterke ondergrond van tapijt ideaal. Het geeft ze zekerheid en comfort en zorgt er voor dat als ze vallen, de kans op verwondingen minimaal is. De baby- en kinderkamer krijgt een speels karakter door met kleuren, motieven of gedessineerd tapijt te werken. Het is ook mogelijk om in kamerbreed tapijt een vrolijke decoratie van verschillende soorten tapijt te verwerken (bijvoorbeeld sprookjesfiguren, dieren, et cetera). Je kunt de decoratie zelf of in overleg met een tapijtadviseur ontwerpen.

Studeer- en hobbykamer
Thuiswerken komt steeds vaker voor. Meer dan 80% van de Nederlandse gezinnen heeft een computer in huis. Vaak wordt er een ruimte in huis ingericht waar de computer wordt neergezet. In deze ruimte dient dan anti-statisch tapijt te worden gelegd. Indien in de studeerkamer gebruik wordt gemaakt van meubels met zwenkwielen, bijvoorbeeld een bureaustoel, dan is het raadzaam om geen ondertapijt te gebruiken en het tapijt over de hele vloer vast te lijmen.

Keuken en badkamer
Tegenwoordig zijn er tapijten op de markt die speciaal voor de keuken en badkamer zijn ontwikkeld. Dit tapijt heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het goed tegen vocht kan en schimmelwerend is. Voor wie van warmte en behaaglijkheid in de keuken en badkamer houdt, is tapijt dus een uitstekend alternatief. In deze ruimten genieten gedekte, rustige kleuren de voorkeur. Er is altijd wel een tapijt met een kleur, dessin of structuur die bij het tegel- en / of schilderwerk past.

Ruimten voorzien van vloerverwarming
Tapijt dat geschikt is voor vloerverwarming is nooit dik, omdat het anders niet goed de warmte doorlaat. Ook ondertapijt isoleert warmte. Geen ondertapijt bij vloerverwarming dus.

Tags: vloerbedekking, tapijt